Traditionella tändning av kolmila inför familjeäventyret Adventure Walk

- Vi kommer att ha personal på plats dygnet runt i drygt en veckas tid för att vakta kolmilan. Vi tänder den redan på tisdagen för att ha den lagom klar till lördagen då Adventure Walk och Linnémarschen går av stapeln i Borås, berättar Peter Rydén skogsvaktare Skogsavdelningen Borås Stad.

Under tisdagskvällen kommer skogsavdelningens personal finns på plats och informerar om tillvägagångssättet att tända en kolmila. Henry Augustsson kommer att vara konferencier och bjuda på "kôlaviser". Enligt gammal tradition finns också en "kôladrôttning" (koladrottning/koldrottning) på plats. Hon skall ge milan ett namn. Traditionen säger att kôladrôttningen alltid ska vara en kvinna eftersom milan är ”eldig”. Efter tändning, tal, skönsång och dop bjuder Skogsavdelningen på kokt korv och kaffe. Alla boråsare och besökare är välkomna upp och delta.

Under Adventure Walk finns Skogsavdelningen på plats och informerar om milan muntligt och med broschyrmaterial. Då kan man även få se den rykande milan. Runt den 1 maj planerar man att öppna upp kolmilan och skrapa ur den färdiga kolen. Som deltagare på Linnémarschen – Sveriges största vandringsevent, kan man under söndagens marsch också ta del av och få se kolmilan. (Observera att lördagens vandring ej passerar kolmilan).

Adventure Walk är de yngres alternativ till Linnémarschen – Sveriges största vandringsevent, med start och mål på Borås Arena. Barnen får uppleva en spännande dag i skogen på en bansträckning av totalt 6 km med en mängd olika äventyrsstationer längs med vägen. 

Äventyrsstationer:
Checkpoint 1: Frisbeegolf (Ymer Frisbee)

Checkpoint 2: Skräptrollen (Kulturföreningen tåget)

Checkpoint 3: Träffa Skogsmulle (Friluftsfrämjandet)

Checkpoint 4: Navets naturstig, lärorik naturslinga genom skogen

Checkpoint 5: Skogen förr, kolmila (Skogen, Borås Stad)

Checkpoint 6: Välförtjänst fikapaus vid vackra torpet Ramshulan, spelmanslag mm. (Bredareds IF, Borås Spelmanslag, Swedbank Sjuhärad)

Checkpoint 7: Byggstation (XL Bygg, Fristads Bygg)

Checkpoint 8: Linnébanan - utmanande "inte-nudda-marken-bana" och hinderbana avslutas med hisnande linbana bland trädtopparna. Allt sätter din balans, smidighet och mod på prov. (Friluftsfabriken, Adventure Bäckängskolan och Skogen Borås Stad)

Partners till Linnémarschen:

Borås Stad Borås Tidning Boras _linnem

 

Sl 8032 C Pos R2                          Fotriktigt -logo 

 

Scandic Plaza Borås             head_logo Borås Djurpark

Producerad av Marca
Om webbplatsen   © Copyright 2018 Hestra IF