Scouterna i Borås medverkar på Linnémarschen

1658591_1415393515376342_947775880_oSCOUTERNA BORÅS MEDVERKAR PÅ LINNÉMARSCHEN. 
Helgen den 26-27 april 2014 välkomnas man till den 38:e upplagan av Linnémarschen, en fantastisk vandring i det vackra naturreservatet Rya Åsar i Borås som besöktes av Carl von Linné år 1746. Start och målgång sker på Borås Arena, bara ett stenkast från Rya Åsar. Arrangör är Hestra IF, IK Ymer, kommunen och Borås övriga föreningsliv.

ADVENTURE WALK 
är en spännande skogsvandring inom Linnémarschen för hela familjen med start och mål från Borås Arena och med ett antal äventyrsstationer. Stationerna vänder sig framförallt till barn mellan ca 5 - 10 år. Starten är mellan kl 09.00 - 12.00. Räkna med en vandringstid på ca 2,5 - 3 timmar. Ingen tidtagning. Många barnfamiljer går med barnvagn eller sulky, vilket går alldeles utmärkt. Som scout och ledare får man gå för enbart 50kr (ord pris 140 barn 180kr vuxen). Varje scoutkår anmäler sin grupp kårvis till kansliet@hestraif.se senast söndag 20 april. Då erhålls också starttid.

SCOUTERNA BORÅS MEDVERKAR
Det finns 10 stationer utmed äventyrsbanan varav den första arrangeras av Scouterna Borås. Scouterna kommer ordna en bro med kanoter över ån Viskan. Vi hoppas din scoutkår vill komma med scouter och ledare för att exempelvis ena dagen hjälpa till på scouternas station och andra dagen gå banan själv. 

Linnémarschen är en del av den internationella vandringsorganisationen IML som erbjuder en mängd marscher/vandringar världen över. Till Linnémarschen kommer mängder av utländska vandrare. Många av dessa är internationella scouter. De internationella scouterna kommer få information om vår Linnéhajk och väntas komma och hälsa på oss på vårt lägerområde. Ett kul sätt för våra medlemmar att få träffa massa internationella scouter!! :) 

LINNÉHAJKEN
I anslutning till scouternas medverkan på Adventure Walk arrangerar scouterna en hajk för de som önskar sova över från lördag till söndag på lånad lägerplats i anslutning till campingen. I anslutning finns ett servicehus att låna. Varje kår ombesörjer själva med tält/vindskydd, mat och andra förnödenheter under helgen. På lördag kväll ordnas ett lägerbål dit också de internationella scouterna välkomnas.

ANMÄLAN/MER INFO
Mer info om Adventure Walk på www.adventurewalk.se. Senast anmälan Linnéhajken söndag 20 april till erik.johnson@bramhultsscoutkar.se. Ange kårnamn, kontaktperson, antal scouter (inkl ålder) och ledare och hur många barn och vuxna som kan hjälpa till på vår station. Alla scoutkårer i Sverige är välkomna!

Partners till Linnémarschen:

Borås Stad Borås Tidning Boras _linnem

 

Sl 8032 C Pos R2                          Fotriktigt -logo 

 

Scandic Plaza Borås             head_logo Borås Djurpark

Producerad av Marca
Om webbplatsen   © Copyright 2018 Hestra IF